Svenska/Swedish English Français/French Deutsch/German   Русский/Russian

2014 ”Mass Games

Vår koreanska partner har informerat oss att Arirang Festivalen (Mass Games) inte kommer att äga rum i Pyongyang under 2014.
I Nordkorea firas inga viktiga jubiléer under nuvarande år och det är förmodligen en av anledningarna till att regerignen beslutat att inte organisera Mass Games. Denna show har anordnats nästan varje år sedan 2002 i May Day Stadion i Pyongyang. Alla våra resor att äga rum som vanligt under hela året 2014. Nordkorea är en unik och fascinerande destination som har mycket mera att erbjuda än enbart Arirang Festivalen. Med anledning av Segerdagen (27 juli), Befrielsedagen (15 augusti) och årsdagen av Koreanska Arbetarpartiet (10 oktober) kommer Mass Dances att arrangeras. Om du råkar vara i Pyongyang under dessa datum kommer du att få chansen att närvara vid dansshowen och du är även varmt välkommen att delta med koreanska tjejer och killar i traditionella kläder.

År 2015 kommer Nordkorea att fira 70-årsdagen på slutet av den japanska ockupationen och även andra viktiga händelser. Detta föranleder oss att tro att landet kommer att anordna storslagna evenemanger som motsvarar dess image i världen. Vi har ännu ej några detaler angående nästa års representationer men vi hoppas på en Arirang eller liknande show.

 

2013 ”Mass Games

Sist ägde Mass Games rum i Pyongyang från den 22 juli tom den 30 september 2013. Showen ägde 4 gånger i veckan. Alla turister som besökte Nordkorea under denna period kunde närvara på denna fantastiska föreställning. Klicka på bilderna för att förstora dem.

         
         

Plats: Pyongyang, 1:a Maj Stadion en av de största idrottsarenorna i världen.


Biljetter: Olika typer av biljetter var till försäljning, från de billigaste ”economy class” (80 Euro per biljett) till VIP-platserna (300 Euro per biljett). Biljettens pris ingick INTE i resans pris och betalades kontant i Pyongyang till de koreanska guiderna.

Tillbakablick: Nordkorea har en lång historia vad gäller organisation av olika typer av storslagna gymnastiska och andra massuppvisningar. Sedan 1946 har sådana evenemang organiserats med jämna mellanrum och har med åren bara blivit mer omfattande. Mass Games är ett resultat av en hård och väldigt lång träning av tusentals människor vars simultana rörelser ger ett intryck av att tusen personer rör sig som en enda ; med andra ord är denna fantastiska föreställning helt unik i sitt slag.

Temat för Mass Games hette ”Arirang". Denna fantastiskt vackra och unika gymnastik- och dansshow sysselsätter ca 100 000 deltagare och representerar en kort sammanfattning av landets historia under 1900-talet fram till idag.